Kurser
Här nedan ser du alla våra aktuella kurser. Observera att det produceras nya kurser kontinuerligt så att ni alltid kommer att ha aktuella kurser att tillgå.
Om du klickar på respektive bild så ser du en kort information om kursen. Här ser du också hur många biljetter som respektive kurs berättigar till. Läs mer om Biljetter under FAQ.
Observera att vi säljer inte enstaka kurser utan enbart abonnemang. Vi börjar med 6 månaders prova på abonnemang som sedan förlängs till 12 månaders abonnemang. I alla våra abonnemang ingår alla kurser.
Under Abonnemang i menyn ovan finner du våra paketlösningar. Välj det erbjudande som passar dig bäst och gå sedan till Varukorgen för att slutföra beställningen.
Huvudvärk
Huvudvärk med primärvårdsfokus. En interaktiv fortbildning om huvudvärk och migrän. Stort fokus sätts vid praktiska aspekter- Vad som kan och bör göras i primärvården och när det är rekommenderat att remittera till neurolog. I utbildningen följs en fiktiv patients sjukdomsförlopp där deltagarna får ta ställning i de kliniska frågeställningarna. Beräknad tid 45-50 min. Föreläsare: Maria Lantz, medicine doktor och överläkare på Neurologkliniken, Danderyds sjukhus.
Kranskärlssjukdom
Utbildningen har ett primärvårdsperspektiv och tar upp diagnostik, riskbedömning och behandling och när det kan vara lämpligt att remittera till kardiolog. Innehållet är delvis teoretiskt men fokus ligger på kliniska frågeställningar som belyses genom att ni får följa ett patientfall med interaktiva moment där ni fatta beslut. Kursen tar ca 45 minuter att genomföra i grupp. Föreläsare: Arash Mokhtari, docent och kardiolog, Skånes universitetssjukhus, Lund.
Arytmier
Arytmier med primärvårdsperspektiv. Vi får följa patienterna Kicki 63 år och Rut 81 år och ta ställning till utredning, diagnostik och behandling och eventuell remiss till kardiolog i förloppen för de två patienterna. Kursen beräknas ta cirka 40-50 minuter att genomföra i grupp. Föreläsare: Fredrik Holmqvist, docent och överläkare, Skånes universitetssjukhus Lund
Hjärtsvikt
Välkommen till kurs om hjärtsvikt med primärvårdsvinkling! Kursen följer ett patientfall i ett förlopp där ni får fatta ett antal kliniska beslut. Kursledare Oscar Braun föreläser och kommenterar rekommenderad handläggning i olika situationer. Kursen är framtagen i samarbete med Oscar Braun, docent, Kardiologkliniken, Skånes universitetssjukhus i Lund. Kursen tar cirka 45 minuter att genomföra.
Neurologiska symtom
En interaktiv kurs om utredning och handläggning av patienter med diffusa neurologiska symtom i primärvården. Här får ni svara på frågeställningar kring flera olika patientfall. Hur utreder man sannolik genes? När är det adekvat att remittera till neurolog? Föreläsare professor Anders Svenningsson, Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus kommenterar hur man kan resonera i de olika situationerna. Kursen tar ca 45 minuter att genomföra i grupp.
Njursvikt
Denna kurs färdigställs våren 2024. En kurs om njursvikt för primärvården. Vi får följa olika patientfall och ta ställning till åtgärder i olika situationer. Experten kommenterar och resonerar kring rekommenderade åtgärder och när det kan vara rimligt att kontakta njurspecialist.